Luister live

Werkzaamheden voor nieuwe groene Promenade II van start in Heerlen

29 november 2023

 

 

 

 

In een opmerkelijke staprichting een groener stadscentrum, heeft Heerlen aangekondigd dat de werkzaamheden voor de nieuwe Promenade II van start gaan. De gemeente zet in op een groenere omgeving door water, speelse elementen en aantrekkelijk straatmeubilair toe te voegen. De Promenade II zal transformeren van een plek met kille grijze stenen naar een gebied met bomen, struiken, bloemen en bruggetjes. Hiermee sluit het qua verlichting, bestrating en meubilair mooi aan op recente ontwikkelingen, zoals het Burgemeester van Grunsvenplein en het toekomstige Schinkelkwadrant.

Jordy Clemens, wethouder centrumontwikkeling, benadrukt het belang van deze stap: "Het vervangen van de gesloopte gebouwen door groen kreeg veel lof. Het toevoegen van zelfs kleine groene elementen maakt een significant verschil, dat blijkt uit de reacties van onze inwoners. Daar streven we naar: maximale vergroening waar mogelijk."

Om een veilige werkomgeving te waarborgen, zullen bouwhekken deze maand worden geplaatst. Tijdens de feestdagen zal de omgeving feestelijk worden aangekleed met kerstbomen langs de hekken en sfeervolle lampjes onder de luifel. De lokale ondernemers worden betrokken bij de aankleding van de omgeving, en de winkels blijven goed bereikbaar. Voor dit jaar staan vanwege de naderende feestdagen slechts kleine werkzaamheden en onderzoeken op de planning.

In het nieuwe jaar staat als eerste de sloop van het kopgebouw aan de Promenade/Geerstraat op de agenda. De in- en uitgang van de Q-Park garage blijft toegankelijk en zal een bijzondere artistieke invulling krijgen. De voorbereidingen hiervoor zijn nog in volle gang. Vervolgens start de daadwerkelijke herinrichting, die naar verwachting tegen het derde kwartaal van 2024 afgerond zal zijn.

Echter, recentelijk stuitte de gemeente op een teleurstellende ontdekking: het bronzen gedeelte van het kunstwerk De Zegelboom, een zitelement ontworpen door kunstenaar Hans Lemmen ter ere van het 100-jarig bestaan van het Groene Kruis Heerlen-Hoensbroek, is gestolen uit een tijdelijk depot. Dit nieuws bracht ongenoegen teweeg binnen de gemeenschap.

De gemeente blijft vastberaden om het project voort te zetten en het centrum te transformeren tot een groenere en aangenamere omgeving voor alle inwoners en bezoekers van Heerlen.

 

Bron: Gemeente Heerlen

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram