Luister live

Werkzaamheden bij station Voerendaal duren tot vrijdag

23 augustus 2023

De verwachting is dat de werkzaamheden aan het spoor bij station Voerendaal zullen voortduren tot uiterlijk vrijdag 25 augustus.

Door de aanwezigheid van een dassenburcht zijn deze werkzaamheden veroorzaakt, waardoor het spoortalud over een lengte van 120 meter afgegraven en hersteld moest worden.

De werkzaamheden zijn verdeeld over verschillende fases. In eerste instantie is de spoorberm gemaaid, zijn er wildcamera's geplaatst en is gaas neergelegd.

Fase twee omvatte het plaatsen van kleppen bij de in- en uitgangen van de dassenburcht, zodat de dassen de burcht konden verlaten maar niet meer naar binnen konden.

De laatste fase bestaat uit het aanleggen van een kunstmatige dassenburcht, waar de dassenfamilie zich kan vestigen. Uit veiligheidsoverwegingen is een deel van het fiets- en wandelpad Terworm afgesloten.

Tijdens deze werkzaamheden worden er bussen ingezet in plaats van treinen. Voor actuele reisinformatie kun je terecht op www.arriva.nl/reisplanner.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram