Luister live

White Thursday Kirchroa Tropical Edition naar Rodahal

10 januari 2024

White Thursday 2024 wordt een indoorevenement! Donderdag 28 maart staat de vernieuwde Rodahal in het teken van het jaarlijkse dance-evenement. De White Thursday Kirchroa Tropical Edition 2024 is een samenwerking tussen Kirchroa Tropical, de Rodahal, Poppodium

de Nieuwe Nor en Beleef Kerkrade: “Uit onze poll bleek dat er een voorkeur was voor dance, langer doorfeesten en een indoorvariant. Uiteraard hebben we deze inbreng meegenomen bij de uitwerking voor de editie 2024”, aldus wethouder Tim Weijers (Vastgoed en Evenementen).

Kirchroa Tropical Edition

Naast de verplaatsing naar de Rodahal is er nóg een nieuwtje: de White Thursday Party 2024 wordt een speciale Kirchroa Tropical Edition! Zowel bij het uitzetten van de poll als bij het uitwerken van het concept en de programmering zijn Thies & Jaimy van het Kirchroa Tropical account intensief betrokken: “Wij vinden het keigaaf om te doen, want nu kunnen we hier de groetjes doen aan onze moeders”, verklaren Thies & Jaimy. Ook is Brent Bemelen, programmeur van de Nieuwe Nor, aangehaakt om de wensen uit de poll concreet te vertalen in een actuele, passende programmering.

 

Resultaten poll vertaald in nieuwe concept

Beleef Kerkrade heeft in juli 2023 een poll via Instagram gehouden onder de doelgroep. Daarbij is gevraagd naar de gewenste locatie, muziekstijlen en tijdstippen voor het evenement. Qua muziekstijl bleek er een duidelijke voorkeur voor dancemuziek. Verder bleek dat het merendeel van de respondenten graag doorfeest tot in de kleine uurtjes: “Natuurlijk houden we bij de nieuwe editie van White Thursday rekening met de uitkomsten van de poll. Als het evenement op de Markt geprogrammeerd wordt, moet er al relatief vroeg gestopt worden vanwege de geldende geluidsregels en de opbouw voor de weekmarkt. Uitwijken naar de Rodahal heeft het voordeel dat er langer doorgefeest kan worden,” licht wethouder Tim Weijers (Vastgoed en Evenementen), toe.

Het risico op een volledig verregende editie, zoals afgelopen jaar, wordt zo ook uitgesloten.

De Rodahal is dankzij de gezamenlijke inspanningen van de Brand Brouwerij, de Van Melick Groep en de gemeente helemaal up to date en ideaal als hotspot voor dit soort evenementen: “Het is daarom heel mooi om de programmering van de Rodahal met dit bijzondere evenement te kunnen uitbreiden”, aldus wethouder Weijers.

Presentatie Line Up

De White Thursday Kirchroa Tropical Edition is net zoals voorgaande jaren gratis te bezoeken!

De komende weken worden alle artiesten via de kanalen van de Rodahal, Kirchroa Tropical, de Nieuwe Nor en Beleef Kerkrade voorgesteld.

In 2011 is de gemeente gestart met White Thursday in het kader van de toen lopende gemeentelijke campagne om het Glazen Huis van 3FM naar Kerkrade te halen. Het dance-event was zo’n succes dat besloten werd om het ook in de daaropvolgende jaren te laten plaatsvinden.

 Bron: Gemeente Kerkrade

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram