Luister live

Wout Poels start in Heerlen

20 juli 2023

Vrijdag 28 juli maakt Wout Poels zijn opwachting in de Franssen Franken Ronde Heerlen. De renner van Bahrain Victorious wist zondag 16 juli de zware bergetappe naar Saint-Gervais Mont Blanc op zijn naam te schrijven.

Poels is daarmee de opvolger van een andere Limburger, Tom Dumoulin, die in 2016 op Arcalis in de Pyreneeën de laatste Nederlandse winnaar was van een bergetappe in de Tour.

Klasbakken

Organisator Chris Tiekstra is opgetogen. “Tom en Wout hebben gelukkig vaker in Heerlen gereden. Tom won ons criterium in 2014 en 2018, Wout won in 2016. Deze Limburgers zijn natuurlijk niet de kleinste renners, ook mondiaal gezien. Denk alleen maar aan Luik-Bastenaken-Luik, het wielermonument dat in 2016 door Wout werd gewonnen. Met de start van Wout Poels dit jaar, kan het evenement voor ons nu al niet meer stuk.”

De organisatie is nog druk bezig om renners vast te leggen, maar enkele namen zijn al definitief. Wilco Kelderman, Danny van Poppel en Nils Eekhoff hebben een contract getekend.

Maar ook de Limburgse renners Nils Sinschek, Stein Daemen en Lars Quadvlieg staan aan de start. Samen met drie renners van het Tigerr Cycling Team van Rob Ruijgh. Namens Tigerr staan Raul Rademakers, Olivier de Jong en Michiel Thijs aan de start.

Gratis

“Een van de mooiste zaken vindt ik dat het publiek nog steeds gratis naar de Franssen Franken Ronde kan komen kijken. Heel dichtbij de renners en genietend van een mooie avond. Prachtig dat wij dat als organisatie kunnen bieden.”

Programma
15.00 uurWielerPlaza Van Grunsvenplein en Pancratiusplein
17.30 uurParcours verkennen Paracycling
18.00 uurStart Paracycling
19.30 uurStart tijdrit heren
20.00 uurReclamekaravaan
20.30 uurStart heren
22.00 uur Finish heren / Start feest op horecapleinen

Kijk voor meer informatie op www.FranssenFrankenRondeHeerlen.nl.

Volg ons op Facebook.com/FranssenFrankenRonde, Twitter.com/FFRHrln.

Instagram.com/franssenfrankenronde, linkedin.com/company/franssenfranken-ronde.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram