Luister live

Zaterdag 13 januari bussen in plaats van treinen tussen Maastricht Randwyck-Sittard en gevolgen stakingen Duitse spoorwegen

10 januari 2024

ProRail werkt op zaterdag 13 januari aan het spoor tussen Maastricht Randwyck en Sittard. Om deze reden is er op dit traject geen treinverkeer mogelijk op deze dag. Er worden bussen ingezet. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.

 

Stop- en snelbussen

Op zaterdag 13 januari rijdt de RS12 Maastricht Randwyck – Sittard niet. Ook de NS intercity tussen Maastricht en Sittard rijdt niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van stop- en snelbussen tussen Maastricht en Sittard. Reizigers tussen Maastricht Randwyck en Maastricht kunnen in de vroege ochtend en late avond gebruikmaken van een pendelbus. Overdag kun je als reiziger gebruikmaken van de overige treinen richting station Maastricht Randwyck (RS18 vanuit Heerlen) of reguliere lijnbussen.

 

Reizen met treinvervangend vervoer
Voor het vervoer met een vervangende bus heb je een geldig vervoerbewijs nodig zoals een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen.

 

Stakingen Duitse spoorwegen aangekondigd
Vanaf woensdag 10 januari t/m vrijdag 12 januari 18:00u is er in Duitsland een staking bij Deutsche Bahn. In Limburg heeft dit gevolgen voor de RE18 Heerlen – Aachen Hbf. Deze kan door de stakingen de komende dagen niet rijden. Vrijdagavond wordt het treinverkeer van de RE18 naar Aachen Hbf. weer opgestart. Reizigers worden geadviseerd om de actuele reisplanners te checken.

 

Langere reistijd
Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer vind je op de website van Arriva.  De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan ons Arriva OV Servicepunt in Sittard of Maastricht.

 

Informatie voor reizigers
Arriva informeert reizigers over de gevolgen van deze werkzaamheden voor hun treinrit via de informatieschermen in de treinen, via de website van Arriva, via posters op de stations en via berichten op social media.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram