Luister live

Ziekenhuis Heerlen behoudt 24-uurs beddenfunctie

19 maart 2024

Via: 045online

HEERLEN – Het ziekenhuis in Heerlen behoudt zijn 24-uurs beddenfunctie, evenals de huisartsenpost en de spoedzorg op beide locaties. Dit werd maandag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het nieuwe voorkeursscenario voor de Zuyderland-ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen.

Volgens Lea Bouwmeester, voorzitter van de Regietafel, zal één locatie echter een volwaardige afdeling spoedeisende hulp krijgen, inclusief intensive care. De beslissing over welk ziekenhuis als het ‘hoofdziekenhuis’ van Zuyderland zal fungeren, zal de komende tijd worden onderzocht.

Eerder werd overwogen om het ziekenhuis in Heerlen fors te laten afslanken vanwege personeelstekorten, maar dit stuitte op weerstand van inwoners, personeel en politiek. Het feit dat bijna ‘alles’ uit Heerlen zou verdwijnen, leidde tot bezorgdheid over de druk op de huisartsenpost. Een alternatief plan om één nieuw ziekenhuis te bouwen voor Heerlen en Sittard-Geleen bleek financieel onhaalbaar.

Het eindadvies van de regietafel wordt verwacht eind april. Voor die tijd zal duidelijk worden wat de financiële gevolgen zijn van het nieuwe scenario en waar de volwaardige spoedeisende hulp wordt ondergebracht.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram