Luister live

Euregionale samenwerking tussen boa's en politie Kerkrade en Herzogenrath

17 oktober 2024
Door: 
Jan Danihel

Kerkrade en Herzogenrath werken al lang samen op het gebied van veiligheid. Onze politie werkt ook goed samen. Maar de samenwerking tussen de gemeentelijke handhaving en het Ordnungsamt is moeilijker. De taken en bevoegdheden van deze afdelingen zijn verschillend. BOA’s mogen hun werk alleen in Nederland doen en de Duitse collega’s alleen in Duitsland. In de praktijk hebben zowel de BOA’s als de medewerkers van het Ordnungsamt te maken met mensen van de andere kant van de grens die overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld aan de oevers van de rivier de Worm en op het treinstation in Herzogenrath. Als handhavers deze mensen aanspreken, zeggen ze vaak dat ze hen niet verstaan of begrijpen.

Om dit probleem op te lossen, organiseert het Openbaar Lichaam Eurode een taalcursus Duits-Nederlands en Nederlands-Duits. Het doel is om de taal op een eenvoudige manier te leren en ervaringen uit te wisselen. De cursus bestaat uit 2 sessies van 20 lessen voor zowel BOA’s als medewerkers van het Ordnungsamt. De aftrap van deze cursus was op 10 oktober.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495

Social media

Belangrijk

RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram