Luister live

Help de Limburgse natuur: lever je overgebleven medicijnen in bij apotheek of huisarts

24 oktober 2024
Door: 
Noah Tanamal

In Nederland gebruiken we steeds vaker medicijnen, wat invloed heeft op het milieu. Medicijnresten komen via urine, ontlasting of douchen in het riool. Soms worden ze zelfs rechtstreeks in het toilet of de gootsteen gegooid. Helaas kunnen waterzuiveringsinstallaties niet alle resten verwijderen, waardoor deze in rivieren en beken terechtkomen, ook in de natuur van Limburg. Dit is schadelijk voor planten en dieren. Zo beïnvloeden pijnstillers de gezondheid van vissen, en anticonceptiepillen kunnen zorgen voor geslachtsveranderingen bij vissen.

Tijdens de 'Week van ons Water', van 19 oktober tot 3 november 2024, kun je oude medicijnen inleveren bij apotheken of huisartsen in de Westelijke Mijnstreek. Deze worden veilig vernietigd om watervervuiling te voorkomen.

Help mee door ongebruikte medicijnen niet door te spoelen, maar in te leveren bij de apotheek. Op die manier draag je bij aan een schonere natuur in Limburg!

Meer info: www.wbl.nl

Bron: Gemeente Voerendaal

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495

Social media

Belangrijk

RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden. Website ontwikkeling door: Website Visie
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram