Luister live

10 September Open Monumentendag met thema ''Levend Erfgoed''. Gemeente Beekdaelen doet volop mee!

5 september 2023

Open Monumentendag (OMD) is het grootste culturele evenement dat ieder jaar in september in heel Europa wordt gevierd. Dit jaar is het thema: ‘Levend Erfgoed’.

Levend erfgoed, oftewel immaterieel erfgoed, zijn gewoonten, gebruiken, tradities, sociale praktijken, feesten en ambachten die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer willen doorgeven aan de volgende generatie. Dit immateriële erfgoed is voortdurend in beweging en verandert mee met de tijd én van beoefenaar tot beoefenaar. Dankzij de inzet van alle deelnemers zijn in Beekdaelen 16 monumenten geopend. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd rondom het thema Levend Erfgoed: rondleidingen, demonstraties, muziek performances, spellen en nog veel meer.

In het kader van Open Monumentendag is er dit jaar speciaal voor de jongere generatie een kleurplatenactie. Deze kleurplaat kun je vinden in de 'Hallo Beekdaelen' uitgave van week 35. Laat je creativiteit los en lever je prachtige creatie in op zondag 10 september bij één van de deelnemende monumenten. Je ontvangt dan een leuk kleinigheidje uit Beekdaelen.

Alle informatie over Open Monumentendag 2023 in Beekdaelen vindt u via deze link. Het gehele programma van OMD, inclusief alle landelijk deelnemende monumenten, vindt u op www.openmonumentendag.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram