Luister live

24-jarige dakloze man is verdachte van gewelddadige woninginbraak in Voerendaal

14 maart 2024

Via: 045online

VOERENDAAL – Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is de verdachte van een gewelddadige woninginbraak in Voerendaal, afgelopen weekeinde. De man wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van zaterdag op zondag een woning aan de Steinweg in Voerendaal binnendrong. Bij de confrontatie met de twee bewoners, liepen zij ernstige verwondingen op voordat de verdachte op de vlucht sloeg. Een klopjacht, inclusief het inzetten van een helikopter, werd door de politie gestart om hem op te sporen.

Maandagmiddag werd de verdachte gelokaliseerd in Heerlen, waar de politie hem kon aanhouden op basis van het opgegeven signalement. Hij wordt momenteel beschuldigd van poging tot doodslag in verband met het incident in Voerendaal.

Burgemeester Wil Houben heeft gemeld dat de slachtoffers, ondanks de omstandigheden, herstellen. Of zij nog in het ziekenhuis zijn, blijft vooralsnog onbekend.

De politie zet het onderzoek voort om alle details van de zaak te achterhalen en om het motief van de verdachte te onderzoeken.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram