Luister live

55+ers krijgen gratis toegang tot vier musea in Heerlen op internationale Dag van de ouderen

25 september 2023

 

Op zondag 1 oktober wordt een bijzondere traktatie geboden aan de inwoners van Heerlen van 55 jaar en ouder, ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Ouderen. Op deze speciale dag krijgen zij gratis toegang tot vier van de meest geliefde musea in de stad. Dit initiatief is bedoeld om de lokale geschiedenis en cultuur te vieren en gemeenschapsbetrokkenheid te bevorderen.

De musea die de deuren openen voor deze gelegenheid zijn Kasteel Hoensbroek, Thermenmuseum, Mijnmuseum en SCHUNCK. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een rijke verscheidenheid aan tentoonstellingen en ontdekkingen, van het imposante verhaal van Kasteel Hoensbroek tot de fascinerende Romeinse geschiedenis, de belangrijke mijnbouwgeschiedenis van de stad en de kunstcollectie van SCHUNCK.

Wethouder Marco Peters, verantwoordelijk voor ouderenbeleid in Heerlen, benadrukt het belang van deze gelegenheid: "Iedereen in de stad moet kunnen kennismaken met de geschiedenis van onze stad en al het moois met eigen ogen kunnen aanschouwen. Of het nu het verhaal van ons Kasteel Hoensbroek is, onze rijke Romeinse geschiedenis, de mijnbouw die een belangrijke factor in onze stad was, of de kunstcollectie van SCHUNCK. Op die manier ontstaat er meer betrokkenheid. Ook is het een mooie gelegenheid om elkaar in een interessante omgeving te kunnen ontmoeten. De Internationale Dag van de Ouderen is hier het geschikte moment voor!"

Om van dit geweldige aanbod te profiteren, dienen inwoners bij de entree van de musea een identiteitsbewijs te tonen waaruit blijkt dat ze 55 jaar of ouder zijn. Dit initiatief belooft een inspirerende dag te worden waarbij generaties samenkomen om de rijke geschiedenis en cultuur van Heerlen te vieren.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram