Luister live

Burgemeesters Parkstad en Vaals protesteren gezamenlijk tegen politiecapaciteit vermindering

22 januari 2024

Via: 045online

PARKSTAD – In een gezamenlijk protest tegen het Regionaal Beleidsplan Politie 2024-2027 zijn de burgemeesters van Parkstadgemeenten en Vaals vandaag naar Den Haag afgereisd voor een cruciale hoorzitting. Het plan, dat verdere vermindering van politiecapaciteit in een reeds kwetsbaar gebied voorstelt, stuit op weerstand.

In juli 2023 hebben de 7 gemeenten beroep aangetekend tegen het beleidsplan, waarbij zij hun zorgen uiten over de aanzienlijke afname van de politiecapaciteit in de regio. De hoorzitting bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid vindt vandaag plaats. Burgemeesters, waaronder Roel Wever van Heerlen, zullen pleiten voor herziening van het plan en wijzen op de onvoldoende representatie van de werkelijke werklast van de politie.

Burgemeester Wever benadrukt de al bestaande disbalans tussen de Limburgse politiecapaciteit en de toenemende vraag vanuit de samenleving. Hij waarschuwt dat verdere reductie de veiligheid van de burgers in gevaar zou brengen. De uitspraak van de hoorzitting wordt op een later moment verwacht.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram