Luister live

Deze week is de week tegen Kindermishandeling

20 november 2023

Een week waarin heel Nederland en Limburg in het bijzonder, stilstaat bij het belang dat kinderen het recht hebben veilig op te kunnen opgroeien. Helaas is dat nog altijd niet voor ieder kind werkelijkheid. In iedere klas zit gemiddeld nog altijd 1 kind dat in aanraking komt met huiselijk geweld. 

Deze week is de officiële week tegen Kindermishandeling in Nederland en vanochtend zijn er dwars door Limburg ruim 40 grote knuffelberen in actie gekomen met een zwijgprotest. Bij alle Gemeentehuizen in Limburg staat zo’n knuffel. Met de campagne ‘Knuffels kunnen niet praten, jij wel!’ vragen deze knuffels aandacht voor het bestrijden van kindermishandeling

Een eerste stap richting een veilige(re) thuissituatie, is praten over wat er gebeurt. Voor een kind kan dit heel spannend, moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Omdat het niet lukt. Omdat het niet veilig voelt. Uit gevoelens van schuld of schaamte of uit angst voor eventuele gevolgen. En die vertrouwde knuffel, waar het kind zijn of haar geheimen doorgaans wél tegen vertelt, kan niet praten! Daarom heeft de Beweging Limburg Tegen Kindermishandeling in samenwerking met de alle gemeenten in Limburg, de Provincie Limburg en Veilig Thuis Zuid en Noord- en Midden-Limburg een campagne in het leven geroepen om aandacht te vragen tegen kindermishandeling.

Op maandag 20 november zijn er door heel Limburg knuffels op pad gegaan om aandacht te vragen voor het bestrijden van kindermishandeling. Bij alle gemeentehuizen en een aantal betrokken organisaties staat een knuffel die stilzwijgend aandacht vraagt en een oproep doet aan álle Limburgers om zich uit te spreken als je in je directe omgeving kindermishandeling herkent. We mogen niet van kinderen verwachten dat zij altijd in staat zijn om hulp te vragen als ze in een onveilige situatie zitten.

Zie, hoor of vermoed jij kindermishandeling? Vraag advies, ook bij vermoedens of twijfel. Kijk hoe jij kindermishandeling kunt herkennen en download de signaalkaart kindermishandeling op https://veiligthuiszl.nl/knuffels of bel 0800-2000.

 

Via: de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram