Luister live

Doelman van Jong Oranje verdedigt de komende tijd het doel van Roda JC

18 januari 2024

Via: 045online

Roda JC Kerkrade heeft de 21-jarige Calvin Raatsie voor een half jaar op huurbasis van FC Utrecht overgenomen.  Roda JC had een keepersprobleem.  Op Koen Bucker, met dertien tegengoals de minst gepasseerde sluitpost in de Keuken Kampioen Divisie kan Roda langere tijd geen beroep doen. De doelman raakte in de slotfase van het uitduel tegen FC Emmen ernstig geblesseerd aan zijn arm. En tweede doelman Loek Hamers komt ook net terug van een blessure. Calvin Raatsie moet soelaas bieden.

De jeugdige keeper genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax. Op 15 februari 2021 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. In 2022 verruilde Calvin Raatsie Ajax voor FC Utrecht. In totaal keepte Raatsie tot dusver 35 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Hierin hield hij vijf keer ‘de nul’.

Sinds 8 september 2023 is de goalie ook de eerste doelman van Jong Oranje. Raatsie speelde reeds zes jeugdinterlands en hield hierin vijf keer ‘de nul’. Rob Servais, manager voetbalzaken van Roda JC is ervan overtuigd dat Calvin Raatsie ook bij Roda JC een garant voor de ‘nul’ wordt. “Calvin is een talentvolle keeper. Hij is ook immers niet voor niets de doelman van Jong Oranje. Daarnaast kent hij de competitie, daar hij al wedstrijden speelde voor zowel Jong Ajax als Jong FC Utrecht. Hij is het niveau van Jong FC Utrecht langzaam ontgroeid en zodoende is dit een win-win situatie voor zowel ons als FC Utrecht.”

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram