Luister live

Eric II prins van C.V. Chalet Brunssum 2024

15 januari 2024

Zaterdagavond 13 januari was het dan eindelijk weer zover: “Wie wordt de nieuwe Prins in Treebeek?”. Heel wat mensen, waaronder o.a. CV de Brikkebekkesch met in hun midden Sjtadsprinsepaar Parelrieëk Broenssem (Stadsprins Ger III en Stadsprinses Nancy I), C.V. de Kirkstroatnarren, CV de Burcht en CV de Klotsköp Broenssem hadden de weg naar de Narrentempel van CV Chalet, Trefcentrum Treebeek, gevonden om de uitverkiezing van de nieuwe prins mee te beleven.

In de prachtig versierde narrentempel presenteerde president Math Starmans een daverende carnavalsavond, waarin hoogtepunten elkaar in hoog tempo opvolgden.

Nadat president Math de aanwezige carnavalsverenigingen en de talrijke overige carnavalisten had welkom geheten, werd de avond geopend met het zingen van de sjlager “Chalet sjleit op de trom”. Aansluitend kondigde hij Springlaevend aan die meteen al voor een goede stemming zorgde.

Daarna was het tijd om afscheid te nemen van Prins Daniël I (Daniël v/d Wal). Prins Daniël I kan terugzien op een fantastische regeerperiode. Mede daardoor werd hij door de oudprinsen graag in hun midden opgenomen.

Het daarop volgende half uur was voor La Bamba. Zij zetten de tent helemaal op z’n kop. Goede wijn behoeft geen krans. Mr. Loco Loco uit Maastricht nam direct het stokje van hen over. 

Alle aanwezigen waren nu opgewarmd. De nieuwe prins kon met een gerust hart komen. De spanning liep omstreeks 23:00 uur op toen enkele oud prinsen “De Maan”, naar voren brachten. Wie wordt de 51ste prins van de carnavalsvereniging in Treebeek?

Na het gezamenlijk aftellen van 11 tot 0 stapte Eric Schleijper uit “De Maan”. 

Eric Schleijper zal regeren als Prins Eric II.

Eric is 38 jaar en heeft zijn partner Dianne en hun zoon Xem, dochter Benthe en sterretje Liam aan zijn zijde. Hij is geboren in Schaesberg, opgegroeid in Brunssum en nu woonachtig in Treebeek. Vasteloavend is hem met de paplepel ingegeven. Hij komt uit een prinsselijk geslacht. Zijn vader is 50 jaar geleden prins geweest bij V.V. de Geete in Waubach. Zijn opa was daar lid van de raad van 11. Zijn schoonvader was de eerste jeugdprins van C.V. de Wafels uit Treebeek en zijn zoon was in 2018 prins bij BS de Vlindertuin (Treebeek). Momenteel is zijn dochter nog de jeugdprinses Benthe I van VV de Leeuw. Een droom van Eric komt nu uit. Eimol Prinz so sin bij CV Chalet!

In het dagelijkse leven is Eric van beroep onderhoudstechnicus bij Equans. Een job waar hij veel plezier aan beleeft. Naast carnaval is VV de Leeuw zijn grootste passie. Na eerst een aantal jaren jeugdleider te zijn geweest is hij nu trainer/coach van het 2e elftal van VV de Leeuw.

Zijn carnavalsmotto is: 

Roèt, geel en greun zunt de kluure va vasteloavend.

Va s’murgens vreug tot laat in d’r oavend.

Vergeet neet te lache en geneet.

Dan weet ich zieker dat het uch good geet!

 

De avond werd afgesloten door een geweldig optreden van de Duitse band uit Süsterseel, Kellerjunges. Met een daverend applaus verlieten zij ons podium. Het proclamatiefeest ging nog door tot in de kleine uurtjes.

Wie Eric II wil feliciteren is daartoe van harte uitgenodigd op zaterdag 20 januari in het Trefcentrum Treebeek, aan de Maanstraat 20, 6446 XE te Brunssum/Treebeek.

Eric II heeft dan receptie van 19.11 tot 22.11 uur.

Aansluitend vindt het prinsenbal plaats.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram