Luister live

Florian Driessen geeft lezing over planeetvorming in Sterrenwacht Heerlen

14 november 2023

Op zaterdag 18 november zal Florian Driessen een lezing geven in de Sterrenwacht aan de Schaapskooiweg 95 in Heerlen, waarin hij dieper ingaat op de basisingrediënten voor de vorming van planeten.

Driessen, een natuurkundige met specialisatie in theoretische (plasma)astrofysica, belicht in zijn lezing het fascinerende proces van het ontstaan van het zonnestelsel en haar planeten. Hij wijst op de blijvende onzekerheden omtrent dit complexe proces en benadrukt zijn focus op ons eigen zonnestelsel en de manier waarop het is ontstaan.

De lezing, die begint om 14.00 uur, biedt een inzichtelijk perspectief op de huidige kennis en wetenschappelijke overwegingen met betrekking tot planeetvorming. Florian Driessen, die studeerde aan de Universiteit van Hasselt en zich heeft gespecialiseerd aan de KU Leuven, heeft zich gedurende bijna tien jaar ingezet voor het populariseren van astrofysica via lezingen en (gast)lessen.

De entreeprijs voor de lezing bedraagt 4,50 euro, waarbij leden van de KNVWS Galileo afdeling Zuid-Limburg en donateurs van de Stichting Sterrenwacht Limburg gratis toegang hebben. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De Sterrenwacht in Heerlen biedt hiermee een toegankelijke gelegenheid voor geïnteresseerden om meer te leren over het boeiende proces van planeetvorming, gepresenteerd door een ervaren wetenschapper op het gebied van astrofysica.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram