Luister live

Foto-expositie van 100-jarigen van Humberto Tan komt naar Sevagram Heerlen

22 november 2023

Fotomuseum aan het Vrijthof en Sevagram werken de komende vier maanden samen om een aantal foto’s van de expositie “Morgen gaat het beter’ op diverse locaties van Sevagram te exposeren. De Maastrichtse locatie Scharwyerveld bijt de spits af. Vanaf 20 t/m 27 november is de mini-tentoonstelling voor iedereen te zien. Maandag 20 november zal Erik de Jong, directeur van het Fotomuseum aan het Vrijthof, om 14.00 uur de expositie in Scharwyerveld officieel openen.

Foto’s van niet minder dan Humberto Tan te kunnen delen met de bewoners van Sevagram, hun familie en de medewerkers. De expositie bestaat uit een indrukwekkende selectie close-up portretten van 100-jarigen en foto’s van hun handen en interieur. De nostalgische zwart-wit fotografie gaat vergezeld van inspirerende interviews, gebaseerd op de gesprekken die Humberto Tan met meer dan honderd 100-jarigen heeft gevoerd in Nederland en Suriname. In die gesprekken stelde hij ze vier dezelfde levensvragen over hun geluk, angsten, levenslessen en toekomstdromen. Ook vroeg hij om een gezondheidstip.

Het resultaat is een prachtige verzameling foto’s en interviews, die soms indringend, ontroerend, vrolijk of verdrietig zijn. En meestal zijn ze dat allemaal tegelijk. Het schetst een intrigerend tijdsbeeld van de afgelopen eeuw en levert verrassende inzichten op aan levenservaring. Humberto Tan gelooft in de kracht van ouderen. 'Morgen gaat het beter', sluit aan bij de rode draad die hij tijdens zijn gesprekken begon te ontdekken. Naast de wijsheid, energie en vitale gezondheid van de 100-plussers, viel hem het eindeloze optimisme op om vooruit te blijven kijken. Geluk zit in de kleine momenten, vaak met familie en vrienden, die het leven de moeite waard maken.

Naast de tentoonstelling vinden er op Scharwyerveld ook gesprekken met bewoners van Sevagram plaats over vier levensvragen die Humberto Tan ook stelde aan de mensen die hij fotografeerde. Deze interviews zullen te beluisteren zijn via YouTube.

Op vrijdagmiddag 8 december, vanaf 14:00 uur, krijgt Heerlen de eer om de reizende foto-expositie "Morgen gaat het beter" van Humberto Tan te verwelkomen. Het evenement belooft een boeiende ervaring te bieden aan degenen die geïnteresseerd zijn

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram