Luister live

Fotogroep ISO'73 markeert een mijlpaal in haar geschiedenis met een indrukwekkende foto-expositie

30 augustus 2023

De Fotogroep ISO'73 markeert een mijlpaal in haar geschiedenis met een indrukwekkende foto-expositie ter ere van haar 50-jarig jubileum. Op vrijdag 8 september 2023 zal de expo van start gaan, waarbij ongeveer 150 grootformaat foto's op doek tentoongesteld zullen worden. Het evenement vindt plaats in de buitenplaats van Buurthuis "AN DE KOEL" in Landgraaf, gelegen aan de Strijthagerweg 2.

De expositie zal werken bevatten van 15 getalenteerde exposanten, elk met een unieke kijk op fotografie. De prachtige foto's zullen de diverse aspecten van het leven en de natuur belichten, vastgelegd met meesterlijke techniek en creatieve flair. Naast de fototentoonstelling zullen enkele langdurige leden van Fotogroep ISO'73 tijdens de expositie gehuldigd worden voor hun toewijding en decennialange lidmaatschap. Twee van deze leden zijn er al sinds de oprichting van de groep bij betrokken, waarvan één al 40 jaar en de andere meer dan 30 jaar lid is.

De officiële opening van de expositie vindt plaats om 20.00 uur en zal naar verwachting om 22.00 uur eindigen. De avond belooft een gedenkwaardige gelegenheid te worden waar leden, vrienden, en fotoliefhebbers samenkomen om de prachtige visuele kunst te vieren. De geschiedenis van Fotogroep ISO'73 gaat terug tot 1973, toen het werd opgericht als een reactie op een fotocursus die werd gehouden in buurthuis "de Kleikoel" in de voormalige gemeente Nieuwenhagen. Na diverse omzwervingen vond de groep uiteindelijk onderdak aan de Wiel Ringenslaan 1a, nu bekend als POMPIDOE, waar het grootste deel van de activiteiten plaatsvindt.

Oorspronkelijk bekend als "DE KLEIKOEL," onderging de fotogroep in 1984 een naamsverandering naar ISO'73. De naam is afgeleid van de ISO-eenheden, die de gevoeligheid van lichtgevoelig materiaal aanduiden en destijds de ASA-gevoeligheid vervingen. Met een ledenaantal van ongeveer 18 leden en een maximum van 25, neemt Fotogroep ISO'73 deel aan boeiende foto-uitstapjes naar diverse interessante locaties, gevolgd door besprekingen tijdens de clubavonden. Deze avonden vinden plaats op elke vrijdag van de even weken van de maand.

Voor meer informatie over Fotogroep ISO'73 en hun activiteiten, kunt u terecht op hun website: ISO73.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram