Luister live

Geen treinen tussen Valkenburg en Heerlen vanwege ruimen dassenburcht, Arriva zet bussen in

27 juli 2023

Vanwege het ruimen van een dassenburcht bij Voerendaal onder het spoor rijden er van 1 augustus t/m 25 augustus geen stoptreinen tussen Valkenburg en Heerlen en geen sneltreinen tussen Heerlen en Maastricht. Arriva zet daarom bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.

Snel- en stopbussen

Tijdens de buitendienststelling kunnen reizigers gebruikmaken van stopbussen tussen Valkenburg en Heerlen. Deze bus stopt op de stations Valkenburg - Voerendaal - Heerlen Woonboulevard - Heerlen. Reizigers voor de richting Schin op Geul en Klimmen-Ransdaal moeten gebruikmaken van een 8-persoonsbus tussen Valkenburg - Schin op Geul - Klimmen-Ransdaal – Valkenburg. Op doordeweekse dagen rijden twee snelbussen per uur tussen Maastricht en Heerlen i.p.v. de sneltreinen.

 

Inchecken op de stations
Voor het vervoer met een treinvervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een ov-chipkaart. De reiziger moet hiermee ingecheckt zijn bij het station van vertrek en weer uitchecken bij het station van bestemming. Het is helaas niet mogelijk om fietsen mee te nemen in de treinvervangende bus.

Reistijd
Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd van 15 tot 30 minuten. Dit vanwege extra overstaptijd en omdat de bus langer onderweg is. Bestaande aansluitingen met andere treinen en bussen kunnen daarom niet gegarandeerd worden.

Reisplanner
De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram