Luister live

Hamid Motebassem geeft Tar en Setar masterclass en concerten bij SCHUNCK

10 augustus 2023

Op 17 augustus geeft internationaal gerenommeerd muzikant Hamid Motebassem een masterclass voor het spelen van zowel Tar als de Setar, de basisinstrumenten van de Iraanse muziek, bij SCHUNCK in Heerlen. Op 19 en 20 augustus geeft Motebassem op deze zelfde locatie twee concerten.

Hamid Motebassem, een bekende meester van Iraanse muziek, geeft al meer dan veertig jaar les op de Tar en Setar, twee tokkelinstrumenten die de basis vormen voor veel Iraanse muziek. Daarnaast is hij ook muzikant en componist. Hij heeft inmiddels ruim dertig jaar muzikale ervaring en meer dan 1.500 optredens gegeven, over heel de wereld.
Op donderdag 17 augustus geeft hij bij SCHUNCK een compacte workshop over Iraanse muziek en deze twee instrumenten. Op zaterdag 19 augustus vindt een Setar-avond plaats en op zondag 20 augustus een Tar-avond. Hamid Motebassem betreedt tijdens de concerten het podium met een ensemble van jonge musici.

Muzikanten

Hamid Motebassem (Tar en Setar)
Samira Golbaz (Bamtar)
Javid Ardani (Ney)
Majid Ansarifar (Zang)
Naser Davarzani (Zang)

Hossein Taherian (Setar en Tombak)

Over Hamid Motebassem
Hamid Motebassem, geboren in 1958 in Mashad, komt uit een muzikaal gezin en heeft van verschillende grote meesters les gehad op de instrumenten Tar en Setar. In de afgelopen jaren heeft hij vooral in Heerlen de Perzische muziek geïntroduceerd. Leerlingen uit binnen- en buitenland komen hiervoor speciaal naar Heerlen. Na zijn verhuizing naar Duitsland heeft hij het inmiddels wereldberoemde Dastan ensemble opgericht.
Sinds ruim twintig jaar organiseert Hamid speciale seminars voor deze instrumenten en hun bespelers. Verder is hij muzikaal leider van het Mezrab ensemble. Hamid componeert muziek voor het Iraanse traditionele orkest en heeft vele cd’s uitgebracht, waaronder Bambad, Booye-norooz en Donawazye.
Meer info en tickets
  • De masterclass op 17 augustus duurt van 10.00 uur tot 18.00 uur. De kosten bedragen 121,- euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.
  • Het Setar-concert op 19 augustus vindt plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur. De kosten bedragen 35,- euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.
  • Het Tar-concert op 20 augustus vindt plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur. De kosten bedragen 35,- euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram