Luister live

Jaarlijks 250.000 euro bijdrage voor Kerkraads museum

6 maart 2024
Goed nieuws voor Discovery Museum! Directeur Hans Gubbels werd verrast met het nieuws dat het Kerkraadse museum vanaf 2024 een structurele bijdrage van 250.000 euro per jaar van de VriendenLoterij ontvangt. “Wat een fantastische erkenning! Met dit partnerschap kunnen we ervoor zorgen dat we via onze programmering en tentoonstellingen een nog completer verhaal vertellen over wetenschap en technologie. Ook betrekken we steeds meer het publiek om objecten context en een hedendaagse betekenis te geven”, aldus Hans Gubbels.
Met het partnerschap tussen de VriendenLoterij en Discovery Museum krijgt het Limburgse museumlandschap een stevige impuls. Het museum kan de meerjarige bijdrage gebruiken voor onder andere tentoonstellingen, aankopen, restauratie, educatie en alle andere zaken die van vitaal belang zijn voor een gezond museum.
Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: “Het is fantastisch dat we dankzij onze trouwe deelnemers Discovery Museum nu voor meerdere jaren kunnen steunen. Onze deelnemers konden via de VIP-KAART al genieten van al het moois dat het museum te bieden heeft. We kijken uit naar alle mooie tentoonstellingen en activiteiten die het museum de komende jaren kan realiseren met behulp van deze steun! Zo zetten we ons samen in voor het behoud van ons cultureel erfgoed.”
Discovery Museum
Discovery Museum is het grootste museum voor wetenschap en technologie in Zuid-Nederland en trok vorig jaar meer dan 100.000 bezoekers met haar exposities en programmering. In Discovery museum, gelegen in het hart van het voormalige mijngebied, worden verschillende thema’s gecombineerd en draait alles om het ontdekken van wetenschap, technologie, ontwerp en aarde. Het museum neemt het voortouw in de programmering van spannende en vernieuwende presentaties met een wetenschappelijke insteek, met als onderlegger een museale collectie van 22.000 objecten onderverdeeld in de deelcollecties: Stoommachines & Motoren, Techniek van het Huishouden, Steenkolenmijnbouw, Maastrichts aardewerk & porselein, Maastrichts glas & kristal en Limburgse innovaties.
143,5 miljoen euro voor cultuur, welzijn en sport
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van € 143,5 miljoen schenken aan 60 culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram