Luister live

Lijsttrekkers steunen volwaardig openhouden ziekenhuis Heerlen

18 november 2023

Via: 045online

HEERLEN – In een opmerkelijke wending tijdens het ‘Het debat van Nederland’ op SBS6, hebben de lijsttrekkers van de vier grootste partijen volgens de recentste peilingen – Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA), Dilan Yeşilgöz (VVD), Pieter Omtzigt (NSC), en Geert Wilders (PVV) – unaniem gepleit voor het volwaardig openhouden van het ziekenhuis in Heerlen. De oproep kwam naar aanleiding van een uitdaging door Martin van der Heijden, een oud-mijnwerker en Heerlenaar, die aandrong op het behoud van het ziekenhuis.

Hoewel de steun voor het openhouden van het ziekenhuis werd bevestigd door de genoemde lijsttrekkers, werden er meteen voorwaarden en kanttekeningen geplaatst. Pieter Omtzigt benadrukte dat niet alleen Heerlen, maar alle streekziekenhuizen moeten blijven bestaan, waarbij specialistische zorg gecentraliseerd kan worden. Timmermans en Yeşilgöz benadrukten de noodzaak van oplossingen voor het personeelstekort, zoals verbeterde kinderopvang en het verminderen van bureaucratie in de zorg.

De zorgorganisatie Zuyderland had eerder aangekondigd delen van het ziekenhuis, waaronder de spoedeisende hulp, het geboortecentrum, de intensive care en het beddenhuis, naar Sittard-Geleen te verplaatsen, met alleen dagbehandeling in Heerlen. Deze beslissing, ingegeven door het groeiende personeelstekort, veroorzaakte eerder verzet in de regio. De lijsttrekkers zetten nu gezamenlijk stappen om het ziekenhuis in Heerlen te behouden, zij het met aandacht voor bredere zorgoplossingen en personeelskwesties.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram