Luister live

Met de Trap-Step-Stap naar school

22 april 2024

Basisschool Martinus uit Welten heeft succesvol meegedaan aan de Trap-Step-Stap challenge. Om dat te vieren reikte wethouder Marco Peters van Mobiliteit op vrijdag 19 april de beker uit aan leerlingen van de school.

Zo veel mogelijk kinderen gezond en veilig naar school. Niet met de auto. Maar op de fiets, met de step of te voet. Dát is het doel van de Trap-Step-Stap Challenge.

Goed bezig

Marco Peters: “Wie op de fiets, met de step, of te voet naar school komt, is goed bezig. Het is gezonder en beter voor het milieu. Het is goedkoop en ook nog eens veiliger. Kinderen doen ervaring op in het verkeer en worden sneller zelfstandig. En als er minder kinderen met de auto worden gebracht, maakt dat ook de schoolomgeving veiliger.”

Vloggen

De kinderen van basisschool Martinus begonnen met een meting in de deelnemende klassen: wie wordt gebracht met de auto en wie komt te voet of met de fiets? Om die laatste groep te laten groeien, maakten de kinderen een vlog. Daarin legden ze de voordelen uit van fietsen, steppen of lopen. In de vlog riepen ze alle leerlingen op om op 19 april zoveel mogelijk fietsend, steppend of lopend naar school te komen.

Ouders

De school riep ouders op om actief mee te doen. “Natuurlijk hopen we op uw actieve deelname! Laat uw kind(eren) in de week van de challenge zoveel mogelijk op de fiets, met de step of te voet naar school komen (en daarna natuurlijk ook!). En ga thuis het gesprek aan over lopen en fietsen naar school.”

Uitdaging

Basisschool de Pyler heeft de Trap-step-Stap Challenge volbracht in de maand maart van dit jaar. Basisscholen De Windwijzer en El Wahda gaan de uitdaging aan in de maand juni.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram