Luister live

Nieuw gezinsuitje in Kerkrade: ontdek het Mijnverleden!

12 maart 2024

Via: 045online

KERKRADE – Kerkrade heeft een spannend nieuw uitje voor het hele gezin gelanceerd: ‘Leer, proef en beleef het Kerkraadse mijnverleden’. Dit avontuur neemt families mee op een unieke ontdekkingsreis door de rijke mijngeschiedenis van de regio. De reis begint op de Markt, waar deelnemers worden getrakteerd op een authentieke ‘koempellunch’ van Dé Wieëtsjaf. Gewapend met een pungel vol lekkernijen gaan de avonturiers op pad om een educatieve middag te beleven bij Schacht Nulland en het Discovery Museum.

Dit unieke arrangement is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen Smarkt Market en de gemeente Kerkrade, met als doel de verbindingen tussen attracties en het stadscentrum te versterken. Wethouder Tim Weijers, verantwoordelijk voor Toerisme en Marketing, benadrukt het belang van het profileren van Kerkrade als familiestad en de rol van dit nieuwe gezinsuitje daarin.

De tocht begint met een knapzak vol (zwarte) mijnwerkersboterhammen en lokale drankjes, zoals Miner Energy en Slurrb koffie, verzorgd door Dé Wieëtsjaf. Vervolgens worden deelnemers meegenomen naar Schacht Nulland, waar lokale ‘koempels’ de geschiedenis van de oudste mijnschacht van Nederland tot leven brengen. Na een korte film kunnen bezoekers alles leren over het zware werk ondergronds. De ontdekkingsreis gaat verder naar het Discovery Museum, waar de Schatkamer en interactieve tentoonstellingen over de mijnbouw op het programma staan.

Voor meer informatie en ticketverkoop, bezoek www.smart-market.nl/products/leer-proef-beleef-kerkraadse-mijnverleden.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram