Luister live

Nieuwe woonzorglocatie voor mensen met dementie in Heerlen

9 mei 2023

Aan de Doctor Clemens Meulemanstraat in Heerlen is gestart met de bouw van een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Het Meulemanhuis is net als Het Mijnwerkershuis in Kerkrade een locatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven.

 “We zijn erg blij met deze mooie plek in Heerlen”, vertelt Shauni Theunissen van Dagelijks Leven, die als locatiemanager nauw betrokken is bij de bouw van Het Meulemanhuis. “We hopen dat de maximaal 22 bewoners, die in het huis komen wonen, echt onderdeel worden van de buurt. Zij zijn hier straks 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg en beschikken over een studio die ze met eigen meubels en spullen van thuis kunnen inrichten. Daarnaast krijgt het huis twee huiselijk ingerichte woonkamers, een activiteitenruimte en een ruime tuin met open poort.”

Het Meulemanhuis is geen standaard woonzorglocatie, benadrukt Theunissen. “Bij Dagelijks Leven gaan we uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het welzijn van de bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle invulling van de dag en worden de maaltijden dagelijks vers bereid door onze eigen kok. Bewoners mogen altijd helpen. Vinden ze het leuk om aardappels te schillen of boontjes te doppen? Graag! Hebben ze zin om in de tuin aan de slag te gaan? Prima! Juist een keer géén zin om mee te doen met een activiteit? Geen probleem. Alles mag, niets moet. Gewoon, als thuis. Bovendien is wonen bij Dagelijks Leven betaalbaar voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW.”

Meer informatie over wonen of werken in Het Meulemanhuis? Bezoek dan de website via www.hetmeulemanhuis.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram