Luister live

Nomineer een jonge held uit Voerendaal voor een jeugdlintje!

12 juli 2023

Er zijn in Voerendaal veel kinderen en jongeren die die iets goeds doen voor hun vrienden, familie, vereniging, een goed doel of buurt. Zo leveren zij een positieve bijdrage aan hun omgeving én aan Voerendaal. Als waardering voor deze jonge helden reikt het College van Burgemeesters en Wethouders (B&W) namens de gemeente in november voor de tweede keer het Jeugdlintje uit.

Kent u een jongere uit Voerendaal van 6 t/m 18 jaar die een lintje verdient? Die altijd klaarstaat voor een ander of die iets bijzonders heeft gedaan voor Voerendaal? Bijvoorbeeld je neefje die vrijwilliger is voor een vereniging, die klasgenoot die wekelijks boodschappen doet voor de zieke buurvrouw of je dochter die veel doet voor het milieu.
Nomineer hem of haar dan! Stuur voor 1 oktober 2023 een mailtje aan [email protected]. Vermeld daarin uw naam, email en telefoonnummer en de gegevens van degene die u nomineert (naam, adres, leeftijd). En omschrijf waarom u vindt dat hij of zij een lintje verdient.

Wat is een jeugdlintje?
Kinderen en jongeren die een bijzondere daad hebben verricht, willen we met het jeugdlintje in het zonnetje zetten. Zo laten we zien dat we trots op ze zijn. Welke daden verdienen een jeugdlintje? Dat kan van alles zijn. Een neefje dat elke week boodschappen doet voor zijn zieke buurvrouw. Een buurmeisje dat een leuk buurtfeest heeft georganiseerd. Een klasgenoot die opkomt voor kinderrechtenof het milieu. Of een teamgenoot die elke week voetbaltraining geeft. Kortom er zijn veel verschillende soorten daden die een lintje waard zijn.

Wanneer komt een kind/jongere in aanmerking voor een jeugdlintje?
Een kind/jongere komt in aanmerking voor een jeugdlintje als hij/zij aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Hij of zij woont in Voerendaal;
  • heeft een bijzondere daad verricht en/of;
  • zet zich op eigen initiatief belangeloos en vrijwillig in voor de mensen woonachtig in Voerendaal en/of;
  • heeft een bijzondere prestatie geleverd en/of;
  • heeft zich in het afgelopen jaar minimaal een halfjaar op eigen initiatief voor de maatschappij ingezet.

Uitreiking
De jeugdlintjes worden in de gemeente Voerendaal vanaf 2022 ieder jaar rond 20 november, op Internationale Kinderrechtendag, uitgereikt. In november 2023 is dat de tweede keer.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram