Luister live

Roy’s zoektocht naar een nieuw leven: een oproep voor een Donornier

26 april 2024

Via: 045online

EYGELSHOVEN – In een ontroerende boodschap deelt Roy Mommertz zijn hartverscheurende verhaal en vraagt om een nieuw begin. Op slechts 50-jarige leeftijd werd Roy geconfronteerd met de verwoestende impact van de ziekte van Wegener, een zeldzame auto-immuunziekte die zijn nieren aanviel. Na een lange strijd van ziekenhuisopnames, levensreddende behandelingen en aanpassingen aan zijn levensstijl, heeft Roy zijn ziekte in remissie weten te krijgen. Maar zijn nieren hebben aanzienlijke schade opgelopen, waardoor dialyse noodzakelijk is.

Foto: Roy Mommertz

In een moedige stap, gedreven door de zorgen en tranen van zijn geliefden, vraagt Roy om hulp:

"IK HEB EEN NIEUWE NIER NODIG."

Een transplantatie met een levende donor-nier zou hem en zijn gezin hun oude leven teruggeven. Echter, binnen zijn directe familie is deze optie niet mogelijk, waardoor Roy zich tot het publiek richt met een dringende oproep.

Roy’s vastberadenheid en inzet voor herstel zijn bewonderenswaardig. Hij is therapietrouw, rookt niet, drinkt amper alcohol en sport vijf keer per week. Momenteel is hij zelfs bezig met een re-integratietraject voor de toekomst.

Foto: Roy Mommertz

De oproep van Roy is simpel maar krachtig: “Als er ook maar iemand is die ooit heeft overwogen om een nier te doneren of iemand kent die dat zou willen, je kunt echt een verschil maken en een superleuk gezin hun leven teruggeven.”

Voor meer informatie over orgaandonatie en hoe te helpen, verwijst Roy naar de website van de Transplantatiestichting. Zijn familie is dankbaar voor alle steun, of het nu is door dit bericht te lezen, te delen of zelfs meer te doen.

Laten we samen Roy en zijn gezin de kracht, liefde en positiviteit sturen die ze nodig hebben om deze uitdaging te overwinnen. Voor meer informatie over doneren, bezoek de website van de Transplantatiestichting.

Foto: Roy Mommertz

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram