Luister live

Schrijver alom geprezen roman ‘De onzichtbaren’ te gast in Boekenborrel

20 november 2023

Zelden waren de recensenten het in hun lof uitingen zo met elkaar eens als in de recensies over ‘De onzichtbaren’, de tweede roman van Frank Nellen. Zaterdag 25 november is de schrijver een van de gasten in praatprogramma De Boekenborrel in boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen.

Frank Nellen is jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Als schrijver maakte hij zijn debuut met de roman ‘Land van dadels en prinsen’, maar met ‘De Onzichtbaren’, dat speelt in Oekraïne ten tijde van een afbrokkelend Sovjet-imperium, beleeft hij zijn grote doorbraak. De Volkskrant noemt het ‘een enerverend verhaal’, De Limburger ‘een gedurfd meesterwerk’ en de NRC noemt Frank Nellen ‘een groot verteller’.

Ook te gast is Wim Thijssen die een boek schreef over Jos Pelzer. Hij speelde bijna dertig jaar een centrale rol als bestuurder van de Katholieke Mijnwerkersbond, maar aan zijn glanzende carrière kwam in 1943 abrupt een einde vanwege vermeende collaboratie met de bezetter.

Derde gast is Zindzi Slegers. Zij is initiatiefneemster en uitgeefster van het gratis magazine (B)RUIS. Voor Slegers begon het als afstudeerproject voor de opleiding grafische vormgeving, maar inmiddels is het magazine een blijvertje in Heerlen.   Dick Gebuys bespreekt wederom een klassieker uit de Nederlandse literatuur. Deze keer ‘De stille plantage’ van Albert Helman.

Foto Frank Nellen: Melanie Marsman/Hollands Diep

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram