Luister live

Succesvolle lancering van ''Sjevemet Leëft'' brengt diversiteit van vrijetijdsaanbod in Chèvremont

19 september 2023

Op 16 september vond de succesvolle lancering plaats van 'Sjevemet leëft', een nieuw initiatief op sportpark d'r Kaffeberg in Chèvremont. Dit evenement, georganiseerd in samenwerking met verschillende Chèvremontse verenigingen, had tot doel om op een toegankelijke manier het gevarieerde vrijetijdsaanbod in de wijk te presenteren en tegelijkertijd nieuwe leden aan te trekken.

Alle deelnemende verenigingen waren vertegenwoordigd met informatiestands en hadden bovendien aantrekkelijke programma's samengesteld met diverse activiteiten. Bezoekers van alle leeftijden genoten onder stralende weersomstandigheden van optredens van verschillende artiesten, waaronder Sopraan Floor Bosman, stadsdichter Wim Heijmans, het Chèvremonts mannenkoor, het St. Petruskoor, Harmonie St. Philomena, waarbij ook jonge talenten de kans kregen om hun vaardigheden te tonen, het muziekensemble WLVD, en zelfs een spontaan optreden van de lokale volkszanger Herman Blauw.

Schutterij St. Michael verzorgde een bijzondere ervaring door bezoekers de gelegenheid te bieden om te schieten, terwijl voetbalclub v.v. Chèvremont oud-Roda JC-icoon René Trost in huis had om een training voor de jonge deelnemers te leiden. Verschillende andere verenigingen, waaronder AKO akolietenvereniging, Kirchefes 2024, 't Sjevemethoes en impuls, voorzagen bezoekers van informatie over hun uiteenlopende activiteiten.

Naast deze culturele en sportieve activiteiten waren er ook voor de jongsten een carrousel en een luchtkussen beschikbaar, terwijl DJ Lefried voor muzikaal vermaak zorgde. Voorzitter Ben Paulissen uitte zijn tevredenheid over het evenement: "Dit was voor ons allemaal een sprong in het diepe. We hadden geen referentie, geen ervaring en veel concurrentie elders in de stad. Desondanks trokken we grote aantallen bezoekers en ontvingen we zeer positieve reacties. Dit heeft onze organisatie een flinke boost gegeven, en we zijn zeer dankbaar voor het vertrouwen dat aan ons is geschonken door velen, waaronder Beleef Kerkrade, het leefbaarheidsfonds en Wethouder Alexander Geers."

De geslaagde inauguratie van 'Sjevemet leëft' heeft bij alle betrokkenen de honger naar meer aangewakkerd, en de verwachting is dat dit evenement een mooie en jaarlijkse traditie zal worden. Voorzitter Paulissen besloot met de woorden: "Op 16 september jongstleden werd overduidelijk bewezen dat Sjevemet leëft!"

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram