Luister live

Theo Lenartz opent nieuw expositiejaar in galerie Van Dam

3 januari 2024

Exact een jaar geleden werd de expositie Theo Lenartz 85 in galerie Van Dam in Heerlen op het laatste moment afgezegd. De kunstenaar was getroffen door corona. Uitstel was echter geen afstel. Een jaar later opent de inmiddels 86-jarige Theo Lenartz met de expositie I am you het expositiejaar 2024.

Galerie Van Dam vindt dat Theo Lenartz een overzichtstentoonstelling verdient. Immers meer dan zestig jaar timmert de veelzijdige Heerlense kunstenaar aan de weg. Als kunstschilder, als beeldhouwer, als monumentaal kunstenaar. In de galerie is de komende weken een selectie van het werk van Lenartz te zien: schilderijen, tekeningen, objecten en maquettes van werk in de openbare ruimte dat verloren is gegaan.

Zoals de veertig meter lange waterpartij aan de Promenade pal tegenover de galerie. Dit opvallende baksteenreliëf moest wijken voor een van de kopgebouwen, dat binnenkort ook wordt gesloopt in het kader van de herinrichting van de Promenade. Er komt ook nieuw werk van Theo Lenartz in de Heerlense openbare ruimte. Daarover vertelt Heerlens cultuurwethouder Jordy Clemens meer tijdens de opening van de expositie op zondag 7 januari.

De expositie I am you is van maandag 8 januari tot en met zondag 18 februari dagelijks gratis te bezoeken in galerie van Dam tijdens de openingsuren van boekhandel van der Velden van Dam aan de Promenade 155 in Heerlen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram