Luister live

Toneelgroep Ambras uit Schaesberg houdt carnavalssfeer nog even vast

19 februari 2024
Carnaval voorbij? Niet bij Toneelgroep Ambras. Daar begint het pas. ‘Laeve d’r Prins’ heet de nieuwe voorstelling van de Schaesbergse toneelvereniging, die op zaterdag 9 maart in première gaat. Vervolgvoorstellingen zijn er op 15, 16, 23 en 24 maart.
 
In ‘Laeve d’r Prins’ draait het om prins Thei I van carnavalsvereniging De Sjachwielkes. De club werd 5 keer 11 jaar geleden opgericht door twee ‘koelpieten’ die allebei Wiel heetten. Dit jaar vieren de Sjachwielkes dus hun 55-jarig jubileum. Prins Thei I en de president van de carnavalsvereniging willen daar een groot feest van maken. Maar helaas gooit een onverwachte gebeurtenis tijdens de polonaise roet in het eten. Op zulke momenten leer je je vrienden kennen.
Zoals dat bij carnaval hoort, staan de lach en humor in de nieuwe voorstelling centraal. De sfeer en de setting van de voorstelling zijn, zoals het publiek dat van Ambras gewend is, weer totaal anders dan bij de uitvoerig jaar. ‘Laeve d’r Prins’ (originele titel: ‘Lang leve de prins’) is geschreven door Virginie Michiels uit Roermond en staat onder regie van Andrea Peters uit Echt. Onder haar leiding heeft Ambras al vaker succesvolle voorstellingen gespeeld. Bijzonder is dat Ambras dit jaar maar liefst vier debutanten op de planken heeft staan.
De uitvoeringen van ‘Laeve d’r Prins’ vinden plaats in het Cultuurhuis aan de Veldstraat in Landgraaf. De première is op zaterdag 9 maart. Vervolguitvoeringen zijn er op vrijdag 15, zaterdag 16, zaterdag 23 en zondag 24 maart. Deze laatste voorstelling is een matinée en begint om 15.00 uur. Alle andere uitvoeringen zijn ’s avonds om 20.00 uur. De zaal is steeds een uur voor aanvang open. Voor meer informatie kan men kijken op www.toneelgroepambras.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram