Luister live

Uitslaande brand verwoest woning aan de Willemstraat in Heerlen

17 juli 2023

Op maandagochtend brak er rond 9:30 uur brand uit in een woning aan de Willemstraat in Heerlen. De vlammen sloegen hevig uit het dak van de tussenwoning, waardoor de brand snel om zich heen greep. De brandweer werd gealarmeerd en kwam met meerdere voertuigen, waaronder een hoogwerker, ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Vanwege de omvang van de brand en de werkzaamheden van de hulpdiensten, werd de Willemstraat afgesloten voor verkeer om ruimte te geven aan de brandweerlieden. Gelukkig was er niemand aanwezig in de woning op het moment van de brand. Als voorzorgsmaatregel werden enkele omliggende panden ontruimd. De snelle actie van de brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar deze naburige huizen.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Omwonenden die last hadden van de rook, kregen het dringende advies om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen. Rond 10:30 uur had de brandweer de situatie onder controle en was het vuur grotendeels gedoofd.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend en zal worden onderzocht. Verdere updates over de situatie zullen zo spoedig mogelijk worden verstrekt, zodra er meer informatie beschikbaar is.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram