Luister live

Vakantietip: Rondje Groeves Heerlen

14 juli 2023

Nieuwe fiets- en wandelroute in een uniek stukje Parkstad

De nieuwe fiets- en wandelroute Rondje Groeves is vanaf nu te beleven in Heerlen. Ontdek een uniek stukje Parkstad dat rijk is aan zilverzand, bruinkool en steenkool tijdens deze 8 km lange wandel- of fietsroute. De regio Parkstad kent een rijke historie van mijnbouw, zowel boven- als ondergronds. Sinds begin 20e eeuw vindt in de streek zilverzandwinning plaats. Laat je meevoeren langs 8 indrukwekkende rust- en uitkijkpunten in de natuur en kom meer te weten over de grondstoffen onder je voeten. Jong en oud kunnen nu komen genieten.

Rust- en uitkijkpunten

De uitstraling en vorm van de rust- en uitkijkpunten (waaronder Sibelco) verwijzen subtiel naar de machines, die bijvoorbeeld nodig waren voor de zilverzandwinning. Het industriële karakter van de uitkijkpunten vormen daarmee een mooie en blijvende herinnering aan de delfstoffenwinning.

Ontdek de ondergrondse schatten van Parkstad

Parkstad Limburg is rijk aan natuurlijke grondstoffen. Naast grind, zand, klei en löss is op verschillende dieptes in de bodem steenkool, bruinkool en zilverzand aanwezig. Vooral in de laatste honderd jaar is daarvan veel gewonnen. Letterlijk heel oostelijk Zuid-Limburg ging hiervoor op de schop! De bulten en gaten in het landschap van Parkstad Limburg laten exact zien waar de diverse grondstoffen zijn of nog steeds worden gewonnen en zijn dus onlosmakelijk verbonden met het industriële erfgoed van de regio.

Kijk op rondjegroeves.nl voor meer informatie. Een flyer is te verkrijgen bij de Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram