Luister live

Veel animo bij Heerlenaren voor Heel Heerlen Graaft

20 juli 2023

Nog voor het sluiten van de inschrijvingen heeft het project Heel Heerlen Graaft het aantal benodigde tuintjes en vrijwilligers behaald. Na een succesvolle kick-off op 18 juni, waar de eerste veelbelovende ontdekkingen zijn gedaan, liepen de inschrijvingen snel binnen. Maar liefst 25 tuintjes in het Romeins Kwartier doen mee met het project. 150 vrijwilligers gaan tijdens de Grote Graafdagen aan de slag als graver en vondstverwerker.

Potentieel
Vorige week woensdag werden de 25 tuintjes al onderzocht door archeologen Roel Roggen en Hilde Vanneste. Het resultaat? 25 kansrijke plekken in het Romeins Kwartier. Op 9 en 10 september gaat een grote groep enthousiaste gravers en vrijwilligers ontdekken hoe Heerlen, of Coriovallum in de Romeinse tijd, er 2000 jaar geleden uitzag. Wethouder Jordy Clemens kijkt uit naar het graafweekend in september: ‘Op onze eerste graafdag stuitten we al op archeologische vondsten. Dat belooft wat voor de komende tijd en ik ben dus ook niet verbaasd dat zich al zoveel vrijwilligers hebben gemeld. We gaan een mooi graafseizoen tegemoet!’

In het Thermenmuseum en in de Vondst worden tijdens het graafweekend op 9 en 10 september weer veel activiteiten voor jong en oud georganiseerd.
Kijk voor meer informatie op www.heerlen.nl/heelheerlengraaft

Samenwerking
Dit project is een samenwerking van de gemeente Heerlen, Constructing the Limes, NWO, het Thermenmuseum, Restaura en De Vondst, LGOG en talloze vrijwilligers.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
ⓒ RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram