Luister live

Veertien nieuwe woningen op de Gracht

15 juli 2023

 

Op de Gracht komen veertien nieuwe eengezinswoningen. Als alles volgens plan verloopt, zal het nieuwbouwproject ‘Nieuwe Gracht’ in het najaar van 2024 klaar zijn voor bewoning. De huizen komen op de hoek Grachterstraat / St. Bernadettestraat, op de plaats waar vroeger basisschool de Gracht lag. Het worden veertien twee-onder- een-kap huizen met garage.

Levensloopbestendig
Bij alle huizen bestaat de mogelijkheid om de oppervlakte van de garage bij de woning te betrekken. En zo een slaapkamer, badkamer en berging op de begane grond te maken. Op die manier wordt de woning levensloopbestendig. De bewoners kunnen dan zo lang mogelijk thuis in hun vertrouwde omgeving blijven wonen, ook als ze ouder worden en bijvoorbeeld niet meer goed kunnen (trap)lopen.

Nieuwe projectontwikkelaar
De plannen voor nieuwe huizen op deze plaats waren er al een tijdje, maar tot nu toe lag het terrein leeg. Het project is nu overgenomen door een nieuwe projectontwikkelaar die dit jaar nog begint met het bouwen van de huizen.

Wethouder Tim Weijers (Wonen): “Nu we het project hebben overgedragen aan een nieuwe projectontwikkelaar, kan er eindelijk begonnen worden met bouwen. Daar zijn we blij om. Deze huizen geven de wijk een nieuwe impuls. Bovendien past het project helemaal bij de kwalitatieve woningbouwplannen van onze gemeente: het woonoffensief. We willen namelijk zorgen voor meer woningen waar behoefte aan is.”

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram