Luister live

Verfilming over het ''Huilende'' Mariabeeld

6 april 2023

6 april 2023

Vanaf 6 april draait de film ''De man uit Rome'' dat het verhaal vertelt over onderzoekspriester Filippo die naar Limburg komt om een huilende Mariabeeld te onderzoeken. Het verhaal is fictief maar gebaseerd op de gebeurtenissen uit Brunssum. Zo is in de film niet Brunssum maar Simpelveld te zien.

In 1995 komen Pelgrims en gelovigen massaal naar de Voortstraat in Brunssum om een glimp op te vangen van het huilende beeld. Duizenden vonden verwondering en waardering in het wonder, maar er waren ook genoeg tegenstanders die het niet geloofden. Zo kon het gebeuren dat het enkele keren is geëscaleerd en zelfs de politie eraan te pas moest komen. Het beeld zou bloed huilen maar uit onderzoek dat het ging om gesmolten hars/was.

De film is geregisseerd door Jaap van Heusden en de hoofdrol word vertolkt door Michele Riondino. Andere rollen zijn voor Emma Bading, Marie-Louise Stheijns en Raymond Thiry. Het idee voor deze film kreeg de regisseur tijdens een bezoek aan Lourdes. In het nieuws was dat daar een wonder erkend ging worden. Dat hield me bezig dat specifieke verhaal. Een wonder: hoe onderzoek je dat? Het fascineerde me hoe de kerk op een wetenschappelijke en rationale manier naar de erkenning van dat wonder keek. Maar ja, Lourdes vond ik een ver-van-mijn-bedshow. Dus zijn mijn schrijfpartner Rogier de Blok en ik eens gaan kijken of er niet een keer sprake was geweest van verhalen over een wonder dichter bij huis. Zo kwamen we in Brunssum terecht."

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram