Luister live

World Cleanup Day 2023 in Kerkrade: Samen streven naar een Frissere Toekomst

5 september 2023

Op 16 september slaan "Kirchroa ruumt óp" en "IVN Kerkrade" de handen in elkaar om de World Cleanup Day 2023 te organiseren.  Dit omvangrijke evenement heeft als doel om de straten en groene zones van Kerkrade op te schonen en bewustzijn te verspreiden over het belang van een ongerepte leefomgeving. De World Cleanup Day is een wereldwijd initiatief dat mensen van alle leeftijden en achtergronden samenbrengt om hun gemeenschappen op te ruimen en het milieu te beschermen.

Dit jaar zijn er maar liefst drie verschillende startpunten in Kerkrade, waar deelnemers zich kunnen inzetten om verschillende mooie gebieden weer op te knappen."Dit evenement biedt een fantastische gelegenheid voor individuen, gezinnen, scholen en bedrijven om hand in hand te werken aan een gemeenschappelijk doel: een schonere en groenere stad," vertelt Patrick van Bree, de woordvoerder van Kirchroa ruumt óp. "We streven ernaar om mensen te inspireren hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving en te realiseren dat kleine acties een grootschalige impact kunnen hebben."

IVN Kerkrade, een lokale organisatie die zich inzet voor natuureducatie en -behoud, voegt eraan toe: "De World Cleanup Day draait niet enkel om het weghalen van afval, maar ook om het bewustzijn en educatie. We willen mensen laten zien hoe ze hun ecologische voetafdruk kunnen verminderen en duurzame keuzes kunnen maken." Deelnemers worden aangespoord om vooraf te registreren via http://bit.ly/WorldCleanUpDay23, zodat de organisatoren de nodige benodigdheden kunnen voorbereiden. Gemakkelijke kleding, stevige schoenen en een positieve instelling zijn de sleutels tot een succesvolle opruimdag.

Dit jaar krijgen bedrijven eveneens de kans om deel te nemen aan World Cleanup Day. Door deel te nemen, kunnen bedrijven niet alleen hun betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoorde initiatieven laten zien, maar ook hun teamgeest versterken en positieve publiciteit genereren.Samen kunnen we een impact maken en streven naar een schonere, gezondere toekomst voor Kerkrade en daarbuiten.

Voor de jubileum aflevering van Beleef Kerkrade TV heeft Fer Kousen de heren van de organisatie en de Kerkraadse wethouder van openbare ruimte aan tafel gehad. Kijk hieronder het interview terug!

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram