Luister live

Stichting GinkGo Parkstad doneert €32.500 aan MUMC+ en THHP

3 november 2023

Onlangs werd in het Stadspark Kerkrade de eerste WalktosurVIEve georganiseerd een weekend-wandelevenement waarbij o.a. geld wordt ingezameld om het onderzoek naar de bestrijding van kanker te ondersteunen binnen de eigen regio. Vrijdag 27 oktober was het dan zover. Onder het toeziend oog van de Health Foundation Limburg, het onderzoeksteam voor de EnCoRe-studie (Energie voor het leven na ColoRectaalkanker, opgezet in het MUMC+), de directeur en vrijwilligers  van het Toon Hermans Huis Parkstad werd bekend welk bedrag was opgehaald tijdens de WalktosurVIEve in juni. Daarna werden beide cheques met daarop de fantastische bedragen van resp. €26.000 (MUMC+) en €6.500 (THHP) overhandigd door Marcel Michiels, Loek Weelen en Winnie Weelen namens Stichting GinkGo Parkstad. Het werd een feestelijke aangelegenheid.

We zijn ontzettend trots op dit mooie resultaat, aldus Marcel Michiels, voorzitter. Een blije Ineke Griede, directeur HFL nam de cheque in ontvangst en benadrukte nogmaals het belang van wetenschappelijk onderzoek naar kanker. De kans op kanker is inmiddels toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders, aldus Ineke. De stijging is grotendeels toe te schrijven aan een hogere levensverwachting.

Ook Armand Winthagen nam bijzonder verheugd de cheque in ontvangs en gaf aan dat de gelden benut zullen worden voor optimale ondersteuning en begeleiding van de gasten van het Toon Hermans Huis Parkstad. Wij willen nogmaals onze warme dank uitspreken voor alle vorm van hulp, meedenken en flexibiliteit en verder aan iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de WalktosurVIEve. SAMEN hebben we er iets moois van gemaakt en hopelijk tot in 2025!

Bron: Stichting Ginkgo Parkstad

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram