Luister live

Vanaf 5 februari gewijzigde dienstregeling van de sneltrein Maastricht-Heerlen-Aachen (RE18)

5 februari 2024

Vanaf 5 februari heeft Arriva in Limburg weer voldoende treinmaterieel voor de ritten op het grensoverschrijdende traject Maastricht – Aachen en v.v. (RE18). Reizigers kunnen dan de rit ‘gewoon’ weer in de sneltrein maken. Behalve voor twee ritten buiten de spits, elke maandag en donderdag. Dat heeft te maken met goederentreinen die ook rijden op het traject Heerlen - Aachen.

Naast passagierstreinen maken ook goederentreinen gebruik van het traject tussen Heerlen – Aachen. Op het enkelsporige deel tussen Landgraaf en Herzogenrath geeft dat een grote uitdaging. Om het voor de reiziger zo duidelijk mogelijk te maken hebben ze tijdelijk, een voorlopige aanpassing geaccepteerd. Dit vanuit een betrouwbare dienstregeling én om op het baanvak het intensieve gebruik van passagiersvervoer en goederenvervoer mogelijk te maken.

Vanaf maandag 5 februari gelden elke maandag en donderdag de volgende aanpassingen voor de RE18:
- Vanuit Heerlen naar Aachen vervallen de treinritten met vertrektijd 08:48 uur en 11:18 uur. Deze diensten worden gereden met de vervangende snelbus.
- Vanuit Aachen naar Heerlen vervallen de treinritten met vertrektijd 09:17 uur en 11:47 uur. Deze diensten worden gereden met de vervangende snelbus.

Voor het
vervoer met de vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig
Zoals een OV-chipkaart. In verband met de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer staat op de website van Arriva. Een ander alternatief heeft de reiziger ook nog door op deze tijdstippen te kiezen voor de reguliere lijnbussen, of een trein eerder of later te kiezen.
Hulp of advies nodig? Bezoek dan het Arriva OV Servicepunt in Heerlen.

Treinen per 5 februari weer beschikbaar voor RE18 tussen Maastricht-Heerlen-Aachen
Eerder, vanaf 11 december, was de dienstregeling van de RE18 aangepast. Dat had te maken met de ombouw en de toelatingsprocedure voor de treinen die Arriva later dit jaar inzet voor het doorrrijden naar België (Drielandentrein). Toen moesten de reizigers in Heerlen een overstap maken op vervangende snelbussen of de stoptrein op het traject nemen.

Start drielandenlijn
In de loop van 2024 verwacht Arriva te starten met de dienstregeling van de drielandenlijn (RE18) tussen Aachen – Heerlen – Maastricht - Liège. Voor het rijden op dit traject zet Arriva treinen in waarvoor de inbouw van het nieuwe Europese Treinbeveiligingssysteem ETCS vereist is. De treinen die Arriva in gaat zetten op het drielandentraject doorlopen een toelatingsprocedure. Voor de toekomstige ontwikkeling van het goederenvervoer en ook de drielandentreinen die gaan rijden zijn alle verantwoordelijke partners in gesprek om een oplossing te vinden waarbij alle belangen zo goed mogelijk verenigd worden.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram